Borges балсамов оцет произхожда от региона Модена в Италия. Неговото производство се прави съгласно сертификати (PGI) и гаранции за качество на продукта. Трябва да се има в предвид, че Боргес оставя оцета да отлежи минимум 2 месеца в дъбови бъчви, за да развие своя най-добър вкус и аромат. Балсамовият оцет се характеризира с доста отличителен вкус, плътност и цвят. Той леко киселее, но пък може да бъде оценен от всеки един почитател на този вид дресинг. Предлага се в опаковка от 250мл. Приложение на балсамовия оцет Балсамовият оцет се използва в редица ресторанти, не само в кухнята, но и като допълнителен овкусител, поднесен на масата. Той се използва, защото подправя страхотно различни по тип меса, особено телешко или патица. Често се използва и е предпочитан за дресинг при приготвянето и поднасянето на комбинирани зелени салата или винегрети. Подходящ е за овкусяване на пушената риба. Често присъства в по-специфични рецепти като испанското гаспачо или доматен тартар. Въпреки това, може да се използва и при по-непретенциозни ястия като печени или гриловани зеленчуци.
Енергия 3700 kJ / 900kcal, Мазнини, от които 100 g, Наситени 15 g, Въглехидрати, от които 0 g, Захари 0 g, Протеин 0 g, Сол 0 g















